Alumnos de 2º de
Primaria
Seis alumnos/as de segundo de primaria participaron por parellas na
Galiciencia 2016 en representación dos
seus equipos de traballo.
Iria A. e André defenderon a súa elección da margarida branca, como a
flor que mellor e máis rápido se coloreaba, de todas coas que experimentaron
tintándoas con colorantes alimentarios disoltos en auga.
Uxía e Irene
explicaron como conservar mellor os plátanos na casa con film de plástico e na
neveira, despois de intentalo tamén con
papel aluminio, cartón e papel vexetal.
Por último, pero non
menos importante, o proxecto das formigas que presentaron Iria T. e Alma, as que lle quedou moi claro que as formigas con
doce diante, non diferencian si é zucre refinado, zucre moreno, panela ou
estevia en tódolos modelos de formigueiro que montaron, fosen de área ou de
xel.
Esperamos que sigan
disfrutando da súa iniciación temperá no mundo das ciencias e na próxima
edición da Expociencia do Colexio Guillelme Brown se superen con novos
traballos.
Alumnos de 3º de
Primaria
SLIME
Carlos Braquehais y Amabel Crespo
MATERIALES
· Pegamento transparente.
· Detergente líquido.
· Colorante alimentario.
EXPERIMENTACIÓN
Primero
echamos el pegamento transparente en el bol y a continuación unas gotas de
colorante alimentario de los colores que más nos gustaban.
Mezclamos
bien y por último echamos el detergente líquido.
RESULTADO
El
resultado fue una mezcla muy viscosa, pero muy divertida.
PLASTILINA CASERA
Carlos Braquehais y Amabel Crespo
MATERIALES
· Agua.
· Aceite de girasol.
· Sal.
· Harina de trigo.
· Colorante alimentario.
EXPERIMENTACIÓN
Echamos
un vaso entero de harina de trigo y lo vertimos en el bol. A continuación
echamos medio vaso de sal, 4 cucharaditas de aceite y medio vaso de agua.
Mezclamos
bien con la mano. Al tener la masa consistente dividimos en tres bolitas y le
hicimos un agujero en el medio con el dedo. En ese hueco le echamos gotas de
colorante alimentario.
Dejamos
reposar unas horas.
RESULTADOS
Hicimos
formas diferentes con la plastilina y algunas de ellas las horneamos durante
unos minutos. Conseguimos unas formas preciosas que se pueden utilizar como
pisapapeles o adornos.
CONCLUSIONES
Dependiendo
de la cantidad de agua, aceite y harina de trigo que utilizamos la consistencia
de la plastilina era diferente.
Alumnos de 5º de primaria:
Erosión da Terra.
Arthur e Mencía, querían coñecer con este proxecto como a auga provoca a
erosión en distintos terreos e as consecuencias dos incendios forestais. Para
iso, simularon 3 terreos distintos: un semellaba ao chan dun bosque con follas,
paus e pedras; outro a un prado, onde estaba sementada herba e outro, un terreo
devastado pola acción dun incendio forestal, con cinzas e terra. Botándolle a
mesma cantidade de auga nos 3 e analizando diversas hipóteses, puideron
comprobar a importancia de que o chan que pisamos teña raíces que o protexan da
erosión provocada pola choiva xa que axudarán a que a propia terra se manteña
no seu lugar e evitando ao mesmo tempo, escorrementos de terra e a
contaminación de ríos próximos.
Fórmula das pompas de xabón.
Sabela e Omar, neste caso quixeron investigar cal sería a mellor fórmula para
facer pompas de xabón.
Para iso, nun primeiro momento fixeron unha búsqueda de información na
rede que lles mostrou que existían moitas fórmulas diversas polo que, decidiron
experimentar cales serían os ingredientes así como as proporcións máis
indicadas para poder facer as pompas de xabón. Unha vez feitas as disolucións,
comezaron a tomar datos acerca da fórmula que mellor resultaba e da análise das
táboas comparativas e as gráficas de datos feitas, chegaron á conclusión de que
a mellor fórmula resultaba coa mestura de auga, xabón fairy protect e glicerina
Alumnos
de 2º de ESO:
ESTUDIO DEL EFECTO DE UN DENTÍFRICO ELABORADO CON
STEVIA, HIERBABUENA, MENTA Y SALVIA SOBRE EL CRECIMIENTO DE LA PLACA BACTERIANA
Autoras: Lucía Alvarez Y Noa Ramiro
Curso: 2º ESO
HIPÓTESIS
Nosotras
pensamos que podríamos crear un dentífrico dental que actúe de forma eficaz
contra la placa bacteriana de la boca. Nos hemos planteado crear distintos dentífricos,
elaborados con hierbas y otros ingredientes naturales que puedan eliminar placa
bacteriana de nuestra boca o boca de animales siendo tan efectiva como
dentífricos industriales ajustándonos al propósito para el que se venden. Como
hay muchas enfermedades bucales, incluidos los
niños, nos hemos propuesto crear
una pasta de dientes natural, económica para que la pueda elaborar uno mismo en
su casa y efectiva con la higiene bucal.
ESTUDIO DE LOS EFECTOS PROVOCADOS
POR LA ALICINA DEL AJO Y POR LA CEBOLLA
SOBRE LAS BACTERIAS MÁS COMUNES DE NUESTRO ENTORNO
Autoras:
Clara Inés González y Laura Pérez
Curso: 2º ESO
HIPÓTESIS:
Nuestra hipótesis es que el ajo
funcionará como bactericida debido a todos los compuestos que tiene en su
bulbo. Pensamos que la cebolla podría tener efectos parecidos, no tanto como el
ajo, pero que serviría para eliminar bacterias porque también sus componentes
poseen propiedades antibacterianas. Si esto es así, creemos que es posible
elaborar productos antibacterianos caseros utilizando los bulbos del ajo y de
la cebolla. Los dos son productos muy comunes en nuestro entorno, de fácil
adquisición por su bajo coste económico
y muy utilizados en la cocina por sus propiedades culinarias. Pensamos que todo
el mundo puede elaborar de forma casera productos antibacterianos que nos
permitan vivir en un entorno libre de infecciones sin necesidad de llenar
nuestras casas de productos químicos que tengan efectos secundarios o que sean
inalcanzables para el bolsillo de algunas familias.
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